• Alting 27a 9411 XK Beilen

Verplichte WAM Dekking voor ALLE motorrijtuigen

Verplichte WAM Dekking voor ALLE motorrijtuigen

Op de valreep van 2023 en 2024 ‘nog even’ een wijziging in de WAM onder jullie aandacht die al vanaf 23 december 2023 actueel zijn!

Verplichte WAM dekking voor alle motorrijtuigen

Vanaf 23 december vinden er een aantal wijzigingen in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) plaats.

Zo wordt in de nieuwe wetgeving het begrip “deelneming met het motorrijtuig aan het verkeer” vervangen door “het gebruik van het motorijtuig in overeenstemming met de functie van dat motorrijtuig als vervoermiddel, ongeacht de kenmerken van het motorrijtuig en ongeacht het terrein waarop het motorrijtuig wordt gebruikt en of het stilstaat of in beweging is”.

Als het motorrijtuig op het moment van schade de functie had van vervoermiddel, moet het dus verzekerd zijn volgens de WAM. Dat geldt voortaan ook voor motorrijtuigen die op eigen terrein of binnen gebouwen worden gebruik zoals bijvoorbeeld heftrucks, landmaterieel en elektrische palletwagens. Het maakt daarbij niet uit of het motorrijtuig rijdt, stilstaat of geparkeerd is.

Wat betekent dat voor u?

U bent wettelijk verplicht om al uw motorrijtuigen, die voldoen aan de nieuwe definitie, een WAM dekking af te sluiten. Door de aanpassing van de WAM geldt dit nu ook voor motorrijtuigen die binnen gebouwen of op eigen terrein worden gebruikt.