• Alting 27a 9411 XK Beilen

Vier misverstanden over het betalen van een uitvaart

uitvaart

Vier misverstanden over het betalen van een uitvaart

Hoe kan een uitvaart betaald worden? Naast een uitvaartverzekering zijn er verschillende middelen mogelijk om de kosten te dekken, zoals met spaargeld of de overwaarde van een huis.

Hoe kan een uitvaart betaald worden? Naast een uitvaartverzekering zijn er verschillende middelen mogelijk om de kosten te dekken, zoals met spaargeld of de overwaarde van een huis. Alleen blijken die alternatieven in de praktijk niet zo gunstig en efficiënt als een uitvaartverzekering. We geven vier misverstanden over de betaling van een uitvaart.

1. De overlijdensrisicoverzekering keert ook uit

Een overlijdensrisicoverzekering keert inderdaad uit bij overlijden. Wel loopt deze verzekering vaak maar tot 65 jaar en de meeste mensen overlijden daarna. Wanneer men ervoor kiest om na het 65e levensjaar alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten, dan betekent dit vaak dat een relatief hoge premie moet worden betaald. Daarnaast kan de gezondheid op dat moment minder goed zijn, wat ook van invloed kan zijn op de hoogte van de premie of zelfs kan betekenen dat de aanvraag niet wordt geaccepteerd.

2. De overwaarde van de eigen woning gebruiken

De overwaarde van een woning komt vaak pas geruime tijd na het overlijden beschikbaar. Wel is de opdrachtgever van de uitvaart verplicht de uitvaartkosten binnen de afgesproken betalingstermijn te voldoen. Er moeten dus voldoende andere financiële middelen beschikbaar zijn om de uitvaartnota te betalen.

3. Een uitvaartverzekering is duur

Vaak wordt gedacht dat men voor de uitvaartverzekering meer betaalt dan de kosten voor een uitvaart. Maar dit is in de meeste gevallen niet waar. Wanneer iemand op 18-jarige leeftijd een polis afsluit met een premiebetaling tot 65 jaar, betaalt deze voor een verzekerd bedrag van € 10.000 in totaal nog geen € 5.700 aan premie. En zelfs bij het afsluiten van een uitvaartverzekering op latere leeftijd, is dit vaak toch voordeliger.

4. Een uitvaartverzekering is eigenlijk onzin

Een uitvaartverzekering is zeker wel zinvol, want… men weet zeker dat de kosten van een uitvaart worden betaald (mits uiteraard voldoende verzekerd) en men laat nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.

Bron: Monuta Verzekreingen